Ország-világ

2012.07.01. 14:58

Az MSZP változtatna a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon

Határozati javaslattal szeretné elérni az MSZP, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, változtasson a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon.

MTI

Határozati javaslattal szeretné elérni az MSZP, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, változtasson a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon - mondta [namelink name="Tóth Csaba"], az MSZP országgyűlési képviselője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége nemrégiben egy felhívással fordultak a kormányhoz és az Országgyűléshez. Felkérésüknek eleget téve az MSZP egy országgyűlési határozati javaslattal szeretné segíteni az érintetteken.

A határozati javaslat célja, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, készítse el azokat a jogszabályváltozásokat - a megfelelő pénzügyi feltételek megteremtése mellett -, amelyek megállítják a megváltozott munkaképességű emberek "elnyomorodását" - mondta.

Szorgalmazta, hogy a kormány dolgozza ki azoknak a törvényeknek és más jogszabályoknak a módosítását, amelyek "méltatlan, a rehabilitációs alapcélokkal is ellentétes szabályokat tartalmaznak".

Tóth Csaba emlékeztetett: az új szabályok miatt jelenleg 20 ezer megváltozott munkaképességű "esett ki" a rendszerből, a kormány pedig "csalónak" állította be ezeket az embereket. Bejelentették azt is, hogy 150 ezer embert akarnak visszavezetni a "munka világába" miközben 35 ezer rokkantnyugdíjas vár állásra - tette hozzá.

Közben a rossz döntések miatt azokat is nehéz helyzetbe hozták - mondta - , akik a rokkantnyugdíj mellett tudtak dolgozni, hiszen megszűnt a kedvezményes vállalkozói státusa 15 ezer rokkantnyugdíjasnak, akik így már nem tudnak vállalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában