100 millióból újult meg a székkutasi főtér

Székkutas - Összefogásnak köszönhetően pályázatból valósult meg a beruházás. Almási szerint nem könnyű manapság pályázni, de Székkutasnak sikerült.

Munkatársunktól

Átadták pénteken a több mint 100 millió forintból megújult főteret Székkutason. Az ünnepségen [namelink name="Szél István"] polgármester elmondta: a Székkutasi Vendégvárók Közhasznú Egyesülete, a Gregus Máté Bio Kertbarát és Faluszépítő Közhasznú Egyesület, a Székkutasi Olvasókör, valamint az önkormányzat összefogásának köszönhetően pályázatból valósult meg a beruházás.

Átalakult a főtér, a piac, a művelődési ház, ahol többek között kicserélték a nyílászárókat, felújították a homlokzatot, és új székekkel bővült. A főtéren pedig ingyen lehet internetezni.

Felavatták Székkutas új főterét. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely (galéria)


Az avatáson részt vett [namelink name="Almási István"], Vásárhely polgármestere is. Úgy vélte: nem könnyű manapság pályázni, de Székkutasnak sikerült. Vásárhelynek és a falunak együtt kell gondolkodnia, mert a régiós támogatásokat sokkal könnyebb elérni.

A főtéravató falunappal folytatódott. Többek között szombat 8 órától kezdődik a negyedik regionális szántóverseny a Mágocsi úton, de lesz falufutás, vívóbemutató, operett-előadás is. 20 órakor Kovács Kati koncertezik, 21.30-tól tűzijáték, éjfélkor diszkó zárja a programot az új főtéren.

Címkék#Székkutas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!