Ország-világ

2012.01.12. 12:17

Fellegi Németországban folytatja egyeztető körútját

Kétnapos útja során a miniszter találkozik Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel.

[namelink name="Fellegi Tamás"] tárca nélküli miniszter a jövő héten Németországban folytatja előzetes egyeztető körútját, ahol hétfőn és kedden tárgyalásokat folytat - többek között - Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével, Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével. A megbeszéléseken részt vesz [namelink name="Simor András"], a Magyar Nemzeti Bank elnöke is - közölte a tárca nélküli miniszter sajtóirodája csütörtökön.

Kétnapos útja során a miniszter találkozik Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel.

Ezt követően január 19-én megbeszéléseket folytat Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel és Maria Fekter pénzügyminiszterrel Bécsben.

A delegációvezető január 20-án Brüsszelben egyeztet Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn kezdett megbeszéléseket Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF). A hét során a minisztertöbb alkalommal találkozott az IMF vezetőivel, és csütörtökön találkozik Christine Lagarde IMF-főigazgatóval. A delegáció tagja [namelink name="Karvalits Ferenc"], az MNB alelnöke és Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy az IMF-fel jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek.

Címkék#imf#EU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában