Szeged és környéke

2014.06.02. 22:38

Depardieu-nek három keze lesz a Dóm téren

Szeged - Új lendületet vett a jegyértékesítés Gérard Depardieu érkezésének hírére a szegedi szabadtérin. A gasztronómiában is jártas világsztárnak tetszenek az eltúlzott jelmezek a Háryban.

Vida-Szűcs Imre

Borkocsmát nyitna Budapesten

A magas franciaországi vagyonadó elől Oroszországba áttelepült Depardieu tavaly kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől. Játszott egy orosz tévécsatorna vígjátéksorozatában, szerepelt a szocsi téli olimpiáról szóló filmben, és nemrég Magyarországon, a fóti stúdióban forgatta az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című filmet. A bulvársajtó szerint a gasztronómia iránt érdeklődő sztár borkocsmát nyitna Budapest belvárosában. Van már tapasztalata a vendéglátásban, hiszen Kanadában, Oroszországban és Franciaországban működnek éttermei.

Megírtuk, aláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött megállapodást a múlt héten [namelink name="Gérard Depardieu"]. Ennek alapján a filmsztár játssza majd Napóleont a Háry János című daljátékban a Dóm téren augusztus 1-jén és 2-án. Depardieu megnézte a jelmezterveket, és gratulált a tervezőnek, Tihanyi Ildinek.

Tetszenek neki az eltúlzott jelmezek, a képregényszerű karakterek. Például az, hogy Napóleonnak három keze lesz, mert az egyiket folyamatosan bedugva tartja a kabátjában, ahogy mindig ábrázolják. Az óriási kalapjának is örült.

– Természetesen megugrott a világsztár érkezésének hírére a Háry János jegyértékesítése, amelyre egyébként eddig sem volt panasz. Érzékelhetően nőtt az érdeklődés. Leginkább az online jegyértékesítésre vonatkozik ez, ami azt jelenti, a szegediek már eddig is bizalmat szavaztak a produkciónak. [namelink name="Szabó Győző"], [namelink name="Gálvölgyi János"], [namelink name="Bodrogi Gyula"], [namelink name="Király Levente"], [namelink name="Homonnay Zsolt"] és [namelink name="Bordás Barbara"] neve, illetve az a minőség, amit a rendező, [namelink name="Béres Attila"] tud nyújtani a szabadtéri közönségének, már önmagában meggyőzte a szegedi jegyvásárlókat. A foglalások száma is igen magas, igyekeznie kell annak, aki látni szeretné a világsztárt a Dóm téren – fogalmazott Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense. Arról még semmit sem árult el, milyen gázsit kap a francia színész.

Az elmúlt években is számos, világszerte népszerű együttes és művész lépett fel a szabadtérin. 2009-ben a Béjart Ballet társulata, 2003-ban a Virski Ukrán Néptáncegyüttes, 2003-ban Montserrat Caballé adott koncertet az Aidában főszerepet éneklő Kiss B. Atillával.

2002-ben a nyár slágere volt az a koncert, amelyen [namelink name="Ennio Morricone"] személyesen dirigálta filmzenéit a szegedi szimfonikusok élén. 2001-ben az argentin sztártenor, [namelink name="José Cura"] szereplését is óriási érdeklődés kísérte, a plakátokat ellopkodták a rajongók az utcáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!