Helyi sport

2013.01.11. 20:13

Szedeák: Legyőzni a szerb stílust

Fontos bajnokit játszik ma a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely az NB I A csoportjában a korábbi Szedeák-edző Földi Sándor által felkészített Jászberény otthonában lép pályára.

Gyúrós István

Erre a meccsre készül karácsony óta a Naturtex-SZTE-Szedeák: Kiss Zsolték ma 17.30-tól a Jászberény otthonában lépnek pályára az alapszakasz 16. fordulójában. Persze nem ez lesz az ünnepek utáni első meccse a csapatnak, ám a jóval nagyobb játékerőt képviselő Alba Fehérvár elleni bajnokin, valamint a Szolnoki Olaj elleni kupameccseken nem lehetett reális esély a szegedi győzelemre. Ma viszont van.

– Nyerni szeretnénk, nem kérdés, de ez pokolian nehéz lesz. A Jászberény hét győzelemnél jár, több, nálunk jobb mutatóval álló csapatot is meglepett hazai pályán – mondta [namelink name="Bonifert Domonkos"] vezetőedző.

Gurley ma is szoros őrizetre számíthat a jászberényiektől. Fotó: Frank Yvette

Gurley ma is szoros őrizetre számíthat a jászberényiektől. Fotó: Frank Yvette

Kiss Zsolt, az edző

Új feladatot kapott a Naturtex-SZTE-Szedeáknál [namelink name="Kiss Zsolt"], a csapat kapitánya. Kolti immár edzőként is segíti a klubot.
– Mivel [namelink name="Simándi Árpád"] Bonifert Domonkos segítője lett a felnőtt csapatnál, az U18-as gárdánál [namelink name="Nyilas István"] vette át a munkát, én pedig őt helyettesítem az U12-es együttesnél. Szeretem a gyerekeket, így örömet okoz a munka, és nemcsak ők tanulhatnak tőlem, hanem én is tőlük – mondta Kiss Zsolt.

A Jászberénynél látványos a szerb vonal, a három légiósuk, [namelink name="Miljan Rakics"], [namelink name="Milos Markovics"] és [namelink name="Rasztko Dramicsanin"] mellett a nemrég Debrecenből igazolt, honosított irányító, [namelink name="Dejan Mladenovics"] is ezt képviseli – hogy a honosítás előtt álló, jelenleg is a csapattal edző Aleksza Szolevicsről már ne is beszéljünk.

– A kontrollált szerb kosárlabda-iskolát játssza ellenfelünk, amelyet [namelink name="Földi Sándor"] vajdasági szakemberként remekül ismer, mentalitása illik az együtteshez. Nagyon készülünk a bajnokira, és bár vannak kisebb sérüléseink, mindenkire számítok Jászberényben. Egy ilyen fontos meccsre még a halottaknak is fel kell támadniuk – tette hozzá Bonifert Domonkos, aki Földi szegedi edzősködése során még játékosa volt a jászberényi vezetőedzőnek.

A hazaiaknak két Csongrád megyei kötődésű játékosa volt a szezon elején, ám ez a szám megfeleződött: a hódmezővásárhelyi [namelink name="Szögi Ádám"] továbbra is a keret tagja, a tavaly még a Szegedben is játszó [namelink name="László Róbert"] szerződését viszont január elején felbontották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában