Ország-világ

2014.12.18. 11:04

Lázár szerint Pokorni jelenti az igazi veszélyt a Fideszre

A Figyelőnek adott interjújában úgy fogalmazott, Pokorni hátba támadta őket, az első sorban harcolókat, ami a legsúlyosabb politikai hiba.

[namelink name="Pokorni Zoltán"], a Fidesz másik alelnöke nemrég a fideszesek urizálását kifogásolta, alig félreérthetetlenül utalva a drága karórát viselő Lázár Jánosra - idézi fel az Index.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a legsúlyosabb hibák közé sorolja a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat.

Lázár János azt is mondta, hogy nem azt állítja, hogy Pokorni Zoltán vagy Kövér László szivárogtatta ki a nyilvánosság elé a fideszes politikusok vagyonosodásáról szóló dolgokat. Azt viszont kijelentette, hogy "egy politikai akció része", ha egy politikai veterán a nyilvánosság előtt tesz kritikát.

A miniszter közölte: "Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti, vagy végzi ki."

"A Fideszre nem a kormányzati döntések negatív társadalmi következményei jelentik a legnagyobb veszélyt (...). Az igazi bajt az jelenti, ha a törzsszavazóink, a saját politikai véleményformálóink vagy meghatározó politikusaink bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenünk" - mondta el Lázár a figyelőnek.

Hozzátette, rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel, a Fidesz szempontjából pedig életveszélyesnek tartja ezeket a a belső vitákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában