Helyi sport

2012.01.09. 19:02

Murphyke Érden is Wolf Alexandra kedvence

Szezonja legjobb meccsét játszotta a hétvégén Wolf Alexandra, az Érd női kézilabdacsapatának irányítója. A 31 esztendős játékos korábban Hódmezővásárhelyen, a HNKC-nál volt kedvenc, mostanra azonban már kevés dolog köti a városhoz.

Gyúrós István

Az ASA-Consolis-HNKC női kézilabdacsapatának kapitánya, egyben egyik legjobbja volt 2010-ig [namelink name="Wolf Alexandra"]. A Ferencvárossal 2000-ben bajnoki címet szerző csupa szív irányító 2004-ben érkezett Vásárhelyre, korábban többször nyilatkozta, igazi otthonra lelt, meg is házasodott. A klub megszűnése után kénytelen volt továbbállni, két éve pedig nemcsak csapata, de a szerelem is Érdhez köti.

– Kiváló helyre kerültem, Szabó Edina vezetésével jó csapatunk van, amelyben olyan klasszis is játszik, mint a sokszoros válogatott [namelink name="Tóth Tímea"]. Timit még a fradista időszakomból ismertem, az ifiben együtt szerepeltünk, így nem volt nehéz újra egymásra hangolódnunk. Kimondva az 5–8. hely megszerzése a célunk, de én csak a legjobb négybe kerüléssel lennék elégedett – mondta Wolf Alexandra.

Wolf Alexandra. Fotó: DM/DV

Wolf Alexandra.
Fotó: DM/DV

A 31 éves játékos remek formában van, a hétvégén, a Vác ellen 31–21-re megnyert bajnokin tízszer volt eredményes.

– Ez már a második érdi szezonom, és azt gondolom, ahogy idősebb, úgy megfontoltabb, rutinosabb is lettem. Ahogy új közegbe kerültem, tanultam új dolgokat, és ha sokkal jobb kézilabdás nem is lettem, talán hasznosabban játszom.

Wolf Alexandra magánéletében a komoly változások mellett az állandóság is fellelhető.

– Elváltam, ám azóta már ismét boldog párkapcsolatban élek, a párom is Érden lakik. Mopsz kutyusom, Murphyke továbbra is a mindenem, most is itt sertepertél körülöttem. A korábbi társakkal nem nagyon tartom a kapcsolatot, mindenki éli a saját életét. A HNKC-ból Sipi, azaz [namelink name="Sipos Krisztina"] volt a legjobb barátnőm, vele sokszor szoktam beszélni, ám ő már visszavonult, dolgozni kezdett. A többiekkel akkor találkozom, ha éppen egymás ellen van meccsünk, így volt ez a hétvégén is, amikor a Vácban Fülöp Andi is pályára lépett. Bízom benne, hogy még jó pár évig a kézilabdapályán maradhatok, és bár lejár a szerződésem, jövőre is Érden folytatnám. Utána pedig jöhet a családalapítás – mondta Wolf Alexandra.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában