Kecskemét és környéke

2012.01.04. 17:14

Kolompár Dávid az év első halasi babája

Az új év első napján született 2012 első babája a kiskunhalasi kórházban. Kolompár Dávidot és édesanyját, mint ahogy már sok éve hagyomány ajándékkal köszöntötte a kórház vezetése.

Delmagyar.hu

A kisfiú átaludta a gratulációkat, anyukája szerint eddig nyugodt baba és a szülés sem volt túl nehéz. A kicsi 2460 grammal és 46 centivel látta meg a napvilágot. Dávidot 2 éves nővére Letícia várja otthon. A szülés időpontja nem volt biztos, így nem is számítottak rá, hogy ő lesz az első baba - mesélte a fiatal anyuka.

A halasi kórházban 2011-ben 44 babával született kevesebb, mint 2010-ben. Tavaly 574 gyermeknek adtak életet az intézményben míg tavalyelőtt 618-nak. A halason elvégzett császármetszések száma viszont az országos tendenciával szemben halad - nyilatkozta Dr. Horváth Attila vezető főorvos. Itt a szülések 22, 45 százaléknál végeznek ilyen műtétet, míg az országos átlag jóval 30 százalék felett van. A terhesség megszakítások száma is csökkent. Tavaly 401 ilyen beavatkozást végeztek. Várhatóan a szülések száma idén sem fog megugrani.

A lakosság nehéz anyagi helyzete az egyik oka annak, hogy kevesen vállalnak gyermeket, de az is közrejátszhat, hogy a nők féltik a munkájukat. A szülészeti osztály tapasztalatai szerint a nők a térségben is egyre későbbi életkorban vállalják az első gyermeket, ami szintén nem segíti elő több gyermek születését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!