Korsós Sándor a szociális szolgáltató igazgatója

Hódmezővásárhely - Korsós Sándor a vásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója lett – korábban a hajléktalanszálló vezetői tisztét látta el.

Imre Péter

A 48 éves [namelink name="Korsós Sándor"] 11 esztendeje tevékenykedik szociális területen, a gyermekjóléti szolgálatnál kezdett, 3 esztendeje dolgozik a hajléktalanellátásban.

A Badalikhoz az év elejétől a 42 férőhelyes és pillanatnyilag 130–140 százalékon üzemelő hajléktalanszálló, a kapcsolódó ellátás, valamint a gondozási központ, a jelzőrendszeres és a támogató szolgálat, továbbá az Arany János utcai idősek otthona tartozik. Az intézményeket tavaly július 1-jétől vette át a Kapcsolat Központtól, vagyis a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulástól a katolikus egyház; jelenleg 3 telephelyen 32 dolgozót foglalkoztat és évente 900–1000 rászorulóról gondoskodik.

– Korábban a várostól, az önkormányzattól is megkaptunk minden segítséget a munkánkhoz – hangsúlyozta az igazgató –, az egyházi fennhatóságnak pedig az az előnye, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyobb kiterjedésű, mint Hódmezővásárhely, és főnökasszonyunk, a főigazgató [namelink name="Ritz Judit"] személyes kapcsolatait is felhasználva a teljes területről érkezhetnek hozzánk adományok. Erre már akadt is példa, a Homokhátságról is érkeztek már támogatások, valamint mi is több településsel építettünk ki személyes kapcsolatot, számíthatunk a segítségükre. Az is fontos, hogy a Katolikus Karitász szellemisége, szemlélete érvényesül: még az eddigieknél is emberközpontúbb az ellátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!