Ország-világ

2012.04.23. 19:21

Fél tucat aknagránátot találtak a vasúti pálya felújítása során Örményesen

Fél tucat világháborús aknagránátot emeltek ki a földből a tűzszerészek a vasúti pálya felújítása során Örményes közelében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

S. Tóth Anikó elmondta: a II. világháborús lövedékekre a Szajol-Püspökladány vasúti pályaszakasz felújítási munkálatai közben bukkantak a kivitelezők Örményes külterületén, a település vasútállomásától Kisújszállás irányában mintegy másfél kilométerre, vasárnap délután.

A tűzszerészek hat aknagránátot tártak fel, ám a műszerek még további robbanótesteket jeleztek a föld alatt - mondta a szóvivő.

Miután az eső és a sötétedés miatt a tűzszerészek vasárnap nem tudták befejezni a terület aprólékos átvizsgálását, tovább folytatják a kutatást. Lakosokat nem kellett kitelepíteni, a mentesítés a vasúti forgalmat sem akadályozza - tette hozzá S. Tóth Anikó.

Címkék#Bomba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában