Kék hírek

2013.01.03. 20:10

Több mint három év fogházra ítélték a három ember halálát okozó sofőrt

Három év és három hónap fogházra ítélte első fokon a Körmendi Járásbíróság csütörtökön azt a sofőrt, aki teherautójával december 7-én Körmend és Szombathely között két, műszaki okból álló tehergépkocsinak ütközött, és ezzel három ember halálát okozta - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Tóth András közölte: a bíróság úgynevezett előállításos eljárásban hozott ítéletében kimondta, hogy a baleset idején a látási viszonyok jók voltak, a vádlottnak kétszáz méterről már észlelnie kellett volna az előtte műszaki okból álló tehergépkocsit és az elakadásjelzőt kezében tartó férfit.

A vádlott azonban fékezés nélkül elsodorta az úttesten tartózkodó embert, majd a hátul lévő teherautónak ütközve nekilökte azt az előtte lévőnek, amely így elütötte az elakadt jármű vontatását előkészítő, a két álló teherautó között tevékenykedő sértettet is - írta le a történteket.

A baleset harmadik áldozata a balesetet okozó tehergépkocsi utasa volt, aki a jármű összeroncsolódása miatt a helyszínen meghalt - fűzte hozzá a bírósági szóvivő.

A késői észlelés miatt a baleset már elkerülhetetlen volt, a vádlott ugyanis 70 kilométeres óránkénti sebességgel csapódott teherautójával az úton álló jármű hátuljába - áll az ítéletben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!