Helyi sport

2012.01.02. 18:50

2011: a Tornádó legjobb éve

Minden eddiginél sikeresebb évet zártak 2011-ben a szegedi Tornádó Team korcsolyásai. A hosszú versenyszezonban sorra eredményesen vették az akadályokat a fiatalok. <br>

Munkatársunktól

Az Európa-kupa-sorozatban Hülber Dániel a rövid távokon nyújtott kiemelkedőt, Sántha Blanka pedig a hosszú távokon végzett a legjobbak között. A junior országos bajnokságon [namelink name="Kéri Ferenc"], [namelink name="Garzó Erika"] és [namelink name="Kéri Eszter"] tanítványai 19 aranyéremmel gazdagodtak, az országos diákolimpia döntőjén pedig 20 aranyat hoztak Szegedre a tornádósok. A felnőtt magyar bajnokságon négy aranyat szállított a csapat, amelyek közül a legértékesebb a jóval fiatalabb, még kadett korú Sántha Blanka felnőtt bajnoki címe.

A Tornádó Team eddigi legnagyobb sikere az Olaszországban rendezett junior Európa-bajnokságon született, ahol a kadett korú lányok váltója, [namelink name="Kopilovic Eleonóra"], [namelink name="Gardi Dominika"] és [namelink name="Sántha Blanka"] összeállításban a pályaversenyen beverekedte magát a döntőbe, és a negyedik helyen végzett. A babérkoszorú az utcai versenyen került a lányok fejére, ahol a dobogóra állhattak, mert váltójuk az ezüstérmet harcolta ki.

2012 tavaszán Európa-kupát rendez Szegeden a Tornádó Team, ahová a város támogatása mellé további felajánlásokat vár a tizedik születésnapját ünneplő csapat.

Eb-ezüst és babérkoszorú. Kopilovic Eleonóra, Gardi Dominika, Sántha Blanka és egyik edzőjük, Kéri Ferenc.  Fotó: DM/DV

Eb-ezüst és babérkoszorú. Kopilovic Eleonóra, Gardi Dominika, Sántha Blanka és egyik edzőjük, Kéri Ferenc.
Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában