Ország-világ

2012.01.15. 10:33

Nagy mennyiségű, simeretlen eredetű alkohol egy csengődi telephelyen

Egy csengődi raktárnak használt gazdasági melléképületben összesen 770 liter alkoholterméket, valamint egy darab, szesz előállítására alkalmas lepárló készüléket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

Delmagyar.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Csengődön működő egyszerűsített adóraktári engedélyes telephelyének jövedéki ellenőrzését végezték a napokban.

Az ingatlan átvizsgálása során a pénzügyőrök egy raktárnak használt gazdasági melléképületben, különböző űrtartalmú edényekben összesen 770 liter alkoholterméket, valamint egy darab, szesz előállítására alkalmas lepárló készüléket találtak.

Az ellenőrzésnél közreműködő tulajdonos sem az alkohol származását igazolni, sem a készülék beszerzését igazoló okmányt bemutatni nem tudta - tudatta a delmagyar.hu-val [namelink name="Némedi Varga Éva"], a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A pénzügyőrök a több száz liter, közel 1 millió forint értékű alkoholterméket, valamint a lepárló készüléket lefoglalták, a tulajdonosa ellen az előkerült nagy mennyiségű alkoholtermék és az igazolatlanul beszerzett és birtokolt készülék miatt jövedéki eljárás, valamint költségvetési csalás bűntett, továbbá jövedékkel való visszaélés elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Címkék#alkohol#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában