Jegyzet

2013.01.17. 20:49

A jó hírnév védelmében

JEGYZET - "Ha valami úgy totyog, úgy hápog és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az kacsa."

Szabó C. Szilárd

Ha valami úgy totyog, úgy hápog és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az kacsa – mondta azon a decemberi, puskaporos hangulatú szegedi közgyűlésen [namelink name="Nagy Sándor"]. A volt szabad demokrata képviselő, alpolgármester, aki jelenleg a Szabad Város-frakcióban politizál, le is fordította képes beszédét: akik rasszista és antiszemita gondolatokat fogalmaznak meg, utána ne sértődjenek meg azon, ha valaki nácinak nevezi őket.

A Fidesz–Jobbik közgyűlési többség ezen az ülésen váltotta le a szabadtéri játékok igazgatóját, és védte meg a jogi bizottság garázdasággal vádolt, de azóta már lemondott jobbikos elnökét, Keresztúri Farkas Csabát. Forrt a levegő, izzottak a szavak. Mindezt tetézte, hogy azon a héten tette a parlamentben a jobbikos [namelink name="Gyöngyösi Márton"] azt a szégyenteljes és világbotrányt okozó javaslatát, hogy mérjék fel, hány zsidó van az Országgyűlésben és a kormányban. A fentiek miatt [namelink name="Botka László"] polgármester kíméletlenül odapörkölt a Fidesznek és a jobbikos képviselőnek. „Mától abba lehet hagyni a Jobbik radikálisnak és szélsőségesnek való becézgetését. A nevükön kell őket nevezni, annak, amik: nácik!" – írta a polgármester Facebook-oldalán. A közgyűlésen is hasonló megjegyzéseket tett a Jobbikra.

S hogy mindez miért került elő most? Mert a Jobbik pert indított [namelink name="Karsai László"] történész, nemzetközileg is jegyzett holokauszt-szakértővel szemben, aki tavaly egy nyilatkozatában lenácizta a radikális pártot. A Jobbik azt kéri, állapítsa meg a bíróság, hogy Karsai megsértette a párt jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát. Keresztúri úgy nyilatkozott egy hírportálnak, ha a Jobbiknak kedvező ítélet születik, Botka is hasonló eljárásra számíthat. Ellene is per indulhat a jó hírnév védelmében. Mondta ezt Keresztúri, akit azóta már nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt első fokon 4 hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, mert a tavalyelőtti egyetemi jogászbálon inzultált egy lányt és verekedett.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!