Makó és környéke

2014.08.26. 21:04

Megújult a makói rendelőintézet

Makó - Lezárult az a román–magyar uniós projekt, amelynek hazai résztvevője a makói kórház – jelentette be Kallai Árpád főigazgató, valamint makói helyettese, Nagy Jenő.

Munkatársunktól

A sajtótájékoztatón, amelyen a romániai partnerintézmény számos vezetője volt jelen, elhangzott: a romániai Lugos kórházával közösen benyújtott uniós pályázat révén a Maros-parti városba 130 millió forint jutott.

Fotó: DM

Fotó: DM
A pénzből a rendelőintézetben kicserélték a külső ajtókat, ablakokat, szigetelték és felújították a tetőt, a külső és a belső csatornarendszert, ráadásként külső hőszigetelést is kapott az épület. Beszereztek egy új ultrahang-berendezést, a fül-orr-gégészeti diagnosztikában hasznos úgynevezett tympanométert, valamint az érrendszer vizsgálatára alkalmas minidopplert és fejlesztették a két intézmény közötti telediagnosztikát, kiépítették a videokonferenciák megtartásához szükséges rendszert. A két kórház közös szakmai konferenciákat rendezett, egészségmegőrző és prevenciós programokat indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!