Makó és környéke

2012.01.17. 12:11

A hét témája: Télen is kerékpározunk

Makó - A városban több mint 20 kilométerre nőtt a kerékpárutak teljes hossza. A biciklisek télen is szívesen használják kétkerekűjüket.

Delmagyar.hu

Veréb Ildikó, minőségellenőr: – A munkahelyemre ritkán megyek kerékpárral, mert messze van, de egyébként szívesen pattanok nyeregbe télen is. Nem félek a csúszós utaktól, biztonságos és kényelmes biciklim van. Hétvégenként a családdal a Maros-partra is ki szoktunk kerekezni.




Szénási Márk, középiskolás: – Igen, bár jóval kevesebbet, mint nyáron, amikor a haverokkal is elmegyek kerékpározni. Ilyenkor csak a suliba meg vissza járok, szerintem hidegben nem jó biciklizni. De a balesetektől nem félek, soha nem estem még el a csúszós úton.





Varga Lászlóné, takarítónő: – Igen, mert egészséges, ráadásul a mai üzemanyagárak mellett sokat spórol is vele az ember. Dolgozni is biciklivel járok. Szeretném rávenni a három gyerekemet is, hogy szeressék meg a biciklizést, mert a mai fiatalok bizony nagyon kényelmesek.





Horváth Zoltán, iskolaigazgató: – Amióta a gyerekek oviba járnak, inkább autóval közlekedem, reggel úgy viszem el őket, előtte viszont szinte kizárólag gyalog és biciklivel járok – télen is, nyáron is. Ha megtanulnak ők is biciklizni, együtt teker majd az egész család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!