Egyperces

2012.01.15. 07:24

Ultramaratont fut Zola Budd, a mezítlábas rekorder

Tervei szerint ott lesz az idei Comrades Marathon rajtjánál Zola Budd, az 5000 méteres táv egykori világcsúcstartója, aki többnyire mezítláb edzett, illetve versenyzett.

MTI

A 80-as évek közepén kétszer is mezeifutó-világbajnokságot nyert, 45 esztendős dél-afrikai atléta egy johannesburgi díjátadó alkalmával jegyezte meg - úgy mellékesen -, hogy idén szeretné teljesíteni a hagyományos viadal 89 km-es távját.

Az 1921 óta rendszeresen sorra kerülő ultramaraton atléták ezreit vonzza, akiknek rendszerint különösen nehéz a dolguk a Pietermaritzburg és Durban között kijelölt útvonalon.

"Mindig is szerettem volna végigfutni a Comradest, csak féltem, mert nagyon hosszú a táv" - mondta az Egyesült Államokban élő Zola Budd, hozzátéve, hogy nem tűzött ki maga elé elérendő időt, már csak azért sem, mert már egyáltalán nem tartja magát hivatásos atlétának. Egy dolgot azonban leszögezett: nem mezítláb fut majd.

Az idei verseny június 3-án lesz.

Címkék#futás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!