Ország-világ

2012.01.15. 07:31

Felrobbant és elsüllyedt egy dél-koreai hajó, halottak és eltűntek

Felrobbant, majd elsüllyed egy teherhajó vasárnap reggel Dél-Korea nyugati partjainál; a detonáció három ember életét oltotta ki, s nyolc sorsáról semmit se tudni - közölte a dél-koreai parti őrség. A robbanás oka egyelőre nem ismert.

MTI

A 4191 tonna vízkiszorítású hajó mintegy 5,5 kilométerre északra hajózott az Incshon kikötő melletti Javol szigettől, amikor a robbanás történt. A hajó fedélzetén ekkor tizenegy dél-koreai és öt mianmari matróz tartózkodott.

Öt embert kimentettek a tengerből. A baleset helyszínére vezényelt járőrhajók kutatnak az eltűntek után.

A hajó általában üzemanyagot szállított, de a baleset idején üresek voltak a tartályai. Előzőleg a kikötőben kiszivattyúzták belőlük az üzemanyagot.

A baleset viszonylag nagy távolságra történt a két Korea felségvizeit elválasztó tengeri határvonaltól, s a parti őrség nem tartja valószínűnek, hogy Phenjannak köze lehetett a történtekhez. Szöul szerint egy észak-koreai torpedó semmisítette meg a Sárga-tengeren három évvel ezelőtt elsüllyedt hadihajóját, 46 ember halálát okozva. Phenjan tagadta, hogy bármi köze volt ehhez.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában