Helyi sport

2013.01.17. 19:44

Szegedi TE: folytatás kaposiakkal

Szeged - A BB Mentor Kft.-kupa nemzetközi egyéni világranglista-verseny után, de még a horvát Zapresic elleni Bajnokok ligája-negyeddöntő első találkozója előtt is játszik mérkőzést a Szegedi TE férfi tekecsapata.

Munkatársunktól

A szuperligában címvédő együttes az új esztendő első bajnokiján, az alapszakasz 12. fordulójában holnap 14 órától (ifik: 13 órától) az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Kaposvár gárdáját fogadja.
Bármit is nézünk, egyértelműen kiderül: a meccs esélyese a Szegedi TE.

Egyrészt pontveszteség nélkül vezeti a tabellát, másrészt a két együttes egymás elleni mérlege is kedvező, harmadrészt pedig hazai pályán szerepel. Szóval minden a Tisza-partiak mellett szól, és ha még idevesszük a BB Mentor-kupán elért eredményeket (öt szegedi került a legjobb tizenhat közé), egyértelmű a konklúzió: csak magabiztos hazai siker születhet.

A Kaposvár jelenleg hetedik a tabellán hét szerzett ponttal, viszont egy régi ismerőssel is találkozhatnak a szurkolók a vendégek keretében. [namelink name="Földesi Zsolt"] több éven keresztül a Szegedi TE-t erősítette, ma már pedig a somogyiak egyik legjobbja. Rajta kívül a több külföldi klubot is megjárt [namelink name="Pintér György"] lehet veszélyes ellenfél.

* * *

Idegenbeli átlag

A bajnokság első felének eredményei alapján a sportágban mérvadó idegen átlagok rangsorában két szegedi áll az első két helyen, míg a legjobb kilenc közé hatan is befértek.

A sorrend, idegenátlagok: 1. [namelink name="Zapletán Zsombor"] 627, 2. [namelink name="Kiss Norbert"] (mindkettő Szegedi TE) 622, 3. [namelink name="Farkas Sándor"] (Zalaegerszeg) 621, 5. [namelink name="Ernyesi Róbert"] 613, 6. [namelink name="Karsai László"] (mindkettő Szegedi TE) 608, 9. [namelink name="Fehér Béla"] (Szegedi TE) 602, 16. [namelink name="Kakuk Levente"] (Szegedi TE) 588 fával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában