Makó és környéke

2012.01.20. 09:24

Télen sem teszik le a kerékpárt Makón

Makó - A Kerékpárosbarát Település címet elnyert városban az enyhe tél miatt a makóiak télen sem hagyják otthon a biciklijüket. Több kerekezőt látni az utcákon, mint autóst.

Bottyán Róbert

Makón a néhány éve elkezdődött infrastrukturális fejlesztéseknek hála, mára több mint 18 km-nyi kerékpárút áll a két keréken közlekedők részére. A bicajosok nem is restek használni azokat, télen is szívesen közlekednek a városban kerékpárral. Magunk is bringára pattantunk és teszteltük a városi kerékpáros közlekedést.

Utunk a Tesco felé vezetett, a Víztorony irányába haladtunk, a Vásárhelyi úti kerékpárúton. Sajnos a felújítás ezt a szakaszt még nem érte el, így a burkolat minősége itt hagy némi kívánni valót maga után. Ahogy elértük az Erdélyi püspök utcát, egy új építésű útra értünk, ahonnan villámgyorsan - már amennyire a csúszós út engedte - kiértünk az Aradi utcára. Átkeltünk a nem túl forgalmas főúton és már is egy újabb bicikliúton kerekeztünk, ami egyenesen a célhoz vezet. Az út nem tartott tovább 20 percnél, pedig a hó is szállingózott és egyszer-egyszer meg is csúsztunk. Mire a hidegben bejárattuk volna az autónk motorját és elgurultunk volna ugyanezen az útvonalon, az sem tartott volna kevesebb ideig.

Makón télen sem teszik le a kerékpárt - GALÉRIA


Lakatos-Tóth Anna tanárnő is inkább kerékpárral közlekedik: - A Vásárhelyi utcán szörnyű a kerékpárút, viszont az újabbakon kifejezetten jól lehet haladni. Télen sem teszem le a biciklimet, mert bármi is az úti célom, majd mindenfelé vezet kerékpárút.

A város szívébe visszatekerve örömmel vettük tudomásul, hogy bármelyik sarkon találunk tárolót, hogy lezárhassuk a kétkerekűnket. A Contitechnél dolgozó Kertész Eszter is az utcán meri hagyni a bicaját: - Lecserélték a megrongált tárolókat, így azok elég biztonságosak lettek – mondta el véleményét. Ha valaki a kamerahálózat és a biciklizár ellenére mégis aggódik a lopás miatt, akkor regisztráltathatja a kerékpárját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!