Egyperces

2014.09.25. 21:38

Óriásbulit rendez a krumplisalátás jótékonykodó

Az amerikai férfi tíz dollárt akart összeszedni élete első krumplisalátájára egy közösségi finanszírozó oldalon, de végül 55 ezer dollárt kapott, mit jótékony célra ajánlott fel.

Ígéretét betartva szombaton világra szóló bulit rendez az az amerikai férfi, aki tíz dollárt akart összeszedni élete első krumplisalátájára egy közösségi finanszírozó oldalon, de végül 55 ezer dollárt (13,4 millió forintot) kapott.

Zack Brown minden korosztály számára nyitott, jótékony célú partit szervez Columbus belvárosában, ahol együttesek szórakoztatják a vendégeket és persze az innivaló mellett ennivaló is lesz, főleg krumplisaláta. Zsákbanfutó versenyt is tartanak, amelyhez természetesen krumpliszsákokat használnak.


A férfi esete, aki a Kickstarter honlapon egy krumplisaláta alapanyagainak megvásárlására próbált viccből pénzt szerezni, és tíz dollár helyett hatalmas meglepetésére 55 ezret kapott, nagy feltűnést keltett világszerte.

A nagyszabású bulihoz az idahói burgonya terméktanács és vállalati szponzorok annyi alapanyagot biztosítanak, amelyből Brown és önkéntesei 136 kilogramm krumplisalátát készíthetnek.

Egy helyi újság beszámolója szerint Brown az 55 ezer dollár egy részét olyan jótékony alapítványoknak adta, amelyek az éhezőkön és a hajléktalanokon segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!