Egyperces

2014.06.04. 13:03

Egy kitalált netes karakter kedvéért késelte meg osztálytársát egy 12 éves lány

A lány és vele egykorú barátnője akár 65 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ügyvédje szerint mentálisan sérült és kórházban lenne a helye annak a 12 éves wisconsini lánynak, akit barátnőjével együtt azzal vádolnak, hogy kitervelték egy velük egykorú leány osztálytársuk meggyilkolását, hogy egy kitalált internetes karakter kedvében járjanak.

A lány és 12 éves barátnője felnőttként fog a bíróság elé állni gyilkossági kísérlet vádjával. A lányok akár 65 év börtönbüntetést is kaphatnak.

A két lány azt mondta a nyomozóknak, hogy hónapok óta tervezték osztálytársuk meggyilkolását. Állítólag azért tervelték ki az egészet, hogy a Creepypasta nevű internetes oldalról ismert Slenderman nevű kitalált karakter kedvében járjanak.

Anthony Cotton, az egyik lány ügyvédje most azt akarja elérni, hogy a lányok ügye átkerüljön a fiatalkorúak bíróságára, ahol több szociális szolgáltatás és mentális egészségi kezelés állna rendelkezésükre. "Tizenkét éves és mentális problémái vannak. Nem kérdés, hogy kórházban a helye" - húzta alá az ügyvéd.

A lányok jelenleg egy fiatalkorú bűnelkövetők számára fenntartott központban vannak, és 500 ezer dolláros óvadékot szabtak ki rájuk. Cotton szerint védence családja nem tudja kifizetni ezt az összeget, és a bíró már elutasította első kérelmét, amelyben a kislány kórházba szállítását kérte.

A bírósági dokumentumok szerint a lányok azt mondták a nyomozóknak, hogy eredetileg egy pénteki pizsamaparti keretében akarták megkéselni barátjukat, ám végül úgy döntöttek, hogy másnap reggel követik el a gyilkosságot egy közeli park mosdójában. Egyikőjük sem volt képes azonban megszúrni az áldozatot. Végül bementek a fák közé, ahol egyikőjük ráült a lányra, másikuk pedig megkéselte.

A 19 késszúrást szenvedett áldozatra egy biciklis talált rá szombaton, miután a lánynak sikerült kivonszolnia magát a fák közül. Az áldozat karján, lábán és felsőtestén is szúrt sebek voltak. A rendőrség kiérkezését követően a lány elmondta egyik támadója nevét. A wisconsini média értesülései szerint az áldozat állapota hétfő este stabil volt. A rendőrség szerint a másik két lányra később egy helyi országút mellett sétálva találtak rá, és a kést is megtalálták egyikőjük hátizsákjában.

Letartóztatásukat követően a lányok azt mondták, hogy el akartak menni Slenderman házába, amelyről úgy vélték, hogy egy wisconsini erdőben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!