Helyi sport

2013.01.18. 18:18

Kiütöttük a meglepetéscsapatot: Szedeák-Kaposvár 101-76

Szeged - Bravúr kellett, és hozta is a bravúrt a Szedeák: egy újabb, az élmezőnyhöz tartozó csapat skalpja lóg a Bonifert-fiúk övén.

Papós Tamás

Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvár 101-76 (22-24, 27-19, 24-16, 28-17)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 17. forduló. Vezette: Kapitány, Jakab, Radnóti.
Szedeák: FEKETE 26/12, Jones 9/3, Kiss Zs., Tanács 8/6, DUKICS 17/15. Csere: Vida 7, Csorvási L. 2, Gurley 12, CSORVÁSI M. 15, Wirth 3/3, Jakab 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.
Kaposvár: DUNN 19/3, Drahos 8, SWANSTON 15/3, Hendlein 12/3, Spica 13. Csere: Kiss K., Dávid 4, Kovács S. 3, Fekete N. 2. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Bonifert Domonkos: - Végre fegyelmezetten játszottunk. A fiúk támadásban és védekezésben is teljesítették a kéréseimet. Tanultunk a jászberényi hibákból, ezért sikerült minden a harmadik negyedben, reméljük később is így lesz.

Fekete Ádám: - A Szedeák nagyon jól, mi pedig nagyon rosszul játszottunk. Ígérem a szurkolóinknak, hogy kijavítjuk az itt elkövetett hibákat.

4. negyed (28-17)

10. perc: [namelink name="Wirth Ádám"] triplája, majd Jakab duplája után állva tapsolnak a szurkolók. 101-76 Szép volt fiúk!

9. perc: [namelink name="Kovács Barna"] ezúttal akcióból próbálkozik, a gyűrűt messze elkerülő dobása jól jelzi: a Kaposvár összeomlott, nem erre számított. A hazaiaknál a fiatalok is lehetőséget kapnak, de [namelink name="Jakab Péter"] dobást ront. A Szedeák századik pontja még meglehet.


3. perc: Ismét remekül védekezik a Szedeák, de Jones elrontja a dobást.

2. perc: Drahos egyéni akcióját megállítják a fiúk, majd fekete barvúrossal kosárral növeli az előnyt. 10-5

1. perc: Triplára tripla a válasz: a hárompontos kaposvári kezdést Jones egalizálja, majd Tanács kosarával már vezetünk. 6-5

17.50: Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! Hamarosan kezdődik a nagy csata: a Szedeák a második helyezett Kaposvár ellen szeretné úgy elkápráztatni a szurkolókat, ahogy karácsony előtt a Falco ellen tette.

A Somogy megyei gárda eddig a 2012–2013-as szezon meglepetéscsapata, hiszen az egykori szegedi játékos, [namelink name="Fekete Ádám"] irányította gárda jelenleg a bajnokságban a második helyen áll. Kevesen gondolták volna a rajt előtt, hogy ilyen remek teljesítménnyel rukkolnak elő.

Az őszi idegenbeli meccsen győzelmi esélye volt a szegedi alakulatnak, hihetetlen izgalmak közepette veszített végül három ponttal, 81–78-ra. Erre a játékra talán lehet majd építeni.

A Jászberényben elszenvedett vereség után kettőzött erővel készültek a szedeákosok, az amerikai légiós, Gurley pedig a gyengébb jászsági játéka után elnézést kért a csapattársaktól az öltözőben, ezzel is bizonyítva azt, hogy a csapaton belül egység van. Ez az egység pedig a mai bajnokin sokat érhet, akár győzelmet is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában