Foci VB 2014 Brazília

2014.06.16. 02:26

Benzema 2,5 gólja, Messi villanás és a franciák után kémkedő drón - ez történt vasárnap

A hétvégén bejött a papírforma, Franciaország legyőzte Hondurast, míg Argentína Bosznia ellen diadalmaskodott. Talán a svájci siker az egyedüli meglepetés Ecuador ellen, de a vb eddigi képe alapján talán mégse annyira döbbenetes. Az ausztrál Ivan Franjicnak befejeződött a vb, míg a franciák a FIFA-val nyomoztatják, ki kémkedett utánuk.

munkatársainktól

Hírek

Vasárnap még sokakban élt az angol-olasz mérkőzés, így sokat cikkeztek " target=_blank>Rooney megmosolyogtató szögletéről, vagy az ünneplés közben megsérült fizioterapeutáról. Azért szakmai részről is értékelték a tallkozót, ugyanis rekordot döntöttek az olaszok: a vb-k történetében még nem volt ennyi pontos átadás, pontosan 93,2 százalékos pontossággal passzoltak Pirlóék.

Az ausztráloktól végleg kidőlt a 26 éves Ivan Franjic, aki még Chile ellen sérült meg. A játékost még a mérkőzés 49. percében kellett lecserélni, azóta kiderült, hogy komoly ínszalagszakadást szenvedett a térdében.

Vizsgálatot kért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) a brazíliai világbajnokságon ma este bemutatkozó francia válogatott, mert gyanújuk szerint egy kémrepülő kutakodott a keddi edzésükön Porto Alegrében.

Mérkőzések

Svájc hosszabbításban győzte le Ecuadort

Svájc válogatottja egy hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re legyőzte az ecuadori csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának vasárnapi első mérkőzésén.

A dél-amerikai gárda Enner Valencia fejesgóljával szerzett vezetést a 22. percben, majd az európai együttes a szünetben pályára lépő Admir Mehmedi révén egyenlített az 50. percben, a győzelmet pedig a 93. percben vívta ki a szintén csereként beállt Haris Seferovic találatával.

Pénteken Svájc Franciaországgal, míg Ecuador Hondurasszal találkozik a második fordulóban.

E csoport, 1. forduló:
Svájc-Ecuador 2-1 (0-1)
Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 40 000 néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)
gólszerző: Mehmedi (47.), Seferovic (93.), illetve E. Valencia (22.)
sárga lap: Djourou (84.), illetve Paredes (53.)

Svájc: Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Steve von Bergen, Johann Djourou, Ricardo Rodgriguez - Gokhan Inler, Valon Behrami, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Valentin Stocker (Admir Mehmedi, a szünetben) - Josip Drmic (Haris Seferovic, 75.)

Ecuador: Alexander Dominguez - Juan Carlos Paredes, Jorge Guagua, Frickson Erazo, Walter Ayovi - Antonio Valencia, Carlos Gruezo, Cristian Noboa, Jefferson Montero (Joao Rojas, 76.) - Enner Valencia, Felice Caicedo (Michael Arroyo, 70.)


Switzerland Vs Ecuador 2-1 All Goals... by dafinazeqiri

I. félidő:
22. perc: Ayovi csavart középre egy bal oldali szabadrúgásból, az ötös vonalán üresen maradt Valencia pedig könnyedén fejelt a kapu közepébe (0-1).

II. félidő:
47. perc: Rodriguez bal oldali szöglete után Mehmedi 3 méterről fejelt a kapuba (1-1).

93. perc: nagy ecuadori helyzet maradt ki, majd egy gyors bal oldali ellentámadás végén Rodríguez az alapvonal közeléből középre adott, a rövid saroknál jó ütemben érkező Seferovic pedig a hálóba lőtt (2-1).

Svájc rendkívül kényelmes tempóban kezdte a találkozót, így a nagyobb lendülettel és veszélyesebben futballozó ecuadoriak a félidő derekán vezetést szereztek. Ezt követően felébredt az európai gárda, de kifejezetten ötlettelenül és pontatlanul játszott a támadó harmadban, így komoly helyzetet nem sikerült kialakítania a szünetig.

A folytatás szinte rögtön svájci góllal kezdődött. A két csapat egyike sem adta fel a biztos védekezését, ráadásul továbbra is pontatlanul futballoztak a játékosok, ezért kevés lehetőséget hozott a második játékrész. Sokáig úgy tűnt, hogy újabb gól már nem születik, de a hosszabbításra felpörgött a találkozó, előbb Ecuador kihagyott egy hatalmas helyzetet, az ellentámadásból pedig Svájc eldöntötte a három pont sorsát.

Simán nyertek a franciák Honduras ellen

A francia válogatott simán, 3-0-ra nyert a hondurasi csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második vasárnapi mérkőzésén.

Az európai együttes az első félidő utolsó percében Karim Benzema értékesített büntetőjével szerzett vezetést a kiállítás miatt emberhátrányba került Honduras ellen, majd a 48. percben Noel Valladares saját kapujába ütötte a labdát, a végeredményt pedig második találatával a Real Madrid csatára állította be a 72. percben.

Pénteken Franciaország a nyitókörben szintén győztes Svájccal, míg Honduras a hozzá hasonlóan vesztes Ecuadorral találkozik a második fordulóban.E csoport, 1. forduló:
Franciaország-Honduras 3-0 (1-0)
Porto Alegre, Beira-Rio Stadion, 40 000 néző, v.: Sandro Ricci (brazil)
gólszerző: Benzema (45., 72., előbbit 11-esből), Valladares (48., öngól)
piros lap: W. Palacios (43.)
sárga lap: Evra (7.), Pogba (28.), Cabaye (47.), illetve W. Palacios (28., 43.), O. B. Garcia (53.), Garrido (83.)

Franciaország: Hugo Lloris - Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho, Patrice Evra - Blaise Matuidi, Paul Pogba (Moussa Sissoko, 57.), Mathieu Valbuena (Olivier Giroud, 78.), Yohan Cabaye (Rio Mavuba, 65.) - Antoine Greizmann, Karim Benzema

Honduras: Noel Valladares - Brayan Beckeles, Víctor Bernárdez (Osman Chávez, a szünetben), Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre - Andy Najar (Jorge Claros, 58.), Wilson Palacios, Luis Garrido, Roger Espinoza - Jerry Bengtson (Oscar Boniek García, a szünetben), Carlo Costly


[FULL HD] France vs Honduras 3 -0 All Goals... by Hadota14

I. félidő:
44-45. perc:
Pogba kapott kiváló passzt a büntetőterületen belül, amikor átvette volna a labdát, akkor hátulról fellökte W. Palacios, akit második sárga lapjával kiállított a bíró, egyúttal 11-est ítélt. Benzema nagy erővel a keresztléc alá lőtt büntetőből (1-0).

II. félidő:
48. perc:
a bal oldalon kapott labdát Benzema, aki éles szögből egyből lőtt, a labda bal kapufáról a hondurasi kapushoz pattant, de Valladares ügyetlen mozdulattal a kapu felé paskolta azt és hibája után gólvonal-technológia szerint már csak a gólvonalon túlról húzta vissza a játékszert (2-0).

72. perc: egy lepattanó a büntetőterület jobb oldalán Benzema elé került, aki kissé kiszorított helyzetből a rövid felső sarokba bombázott (3-0).
A várakozásoknak megfelelően az első perctől kezdve a franciák irányították a játékot, ellenfelük pedig szinte kizárólag a védekezésre összpontosított. Bár a Kékek nagy fölényben futballoztak és volt néhány ígéretes lehetőségük, mégsem volt meggyőző teljesítményük, kissé kiszámítható és körülményes volt a játékuk, amelyből hiányzott a lendület. A szünet előtt aztán mégis megszerezték az első gólt egy büntetőből, az esetnél ráadásul kiállították Honduras egyik legjobbját, Wilson Palaciost.

A folytatás hamar újabb francia gólt hozott, amelynél most először volt szerepe a brazíliai vb-n debütáló gólvonal-technológiának, ugyanis ez az újításnak számító szerkezet jelezte a bírónak, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon a hondurasi kapus szerencsétlen mozdulata után. A hátralévő időben is igen visszafogottan játszott a francia csapat, Honduras pedig a félpályát is alig tudta átlépni, így elég unalmas második félidőt láthatott a publikum, amely azért még egy gólnak tapsolhatott Benzema jóvoltából.

Az E csoport állása:
1. Franciaország 1 1 - - 3-0 3
2. Svájc 1 1 - - 2-1 3
3. Ecuador 1 - - 1 1-2 0
4. Honduras 1 - - 1 0-3 0


A csoport további programja:
2. forduló:
június 20.: Svájc-Franciaország, Salvador 21.00
június 21.: Honduras-Ecuador, Curitiba 0.00
3. forduló:
június 25.: Honduras-Svájc, Manaus 22.00
június 25.: Ecuador-Franciaország, Rio de Janeiro 22.00

Argentína - Bosznia-Hercegovina

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte a bosnyák csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén. A dél-amerikaiak Sead Kolasinac öngóljával már a 3. percben vezetést szereztek, aztán Lionel Messi a 65. percben megduplázta az előnyt, a bosnyákok szépítő, egyben történetük első vb-gólját Vedad Ibisevic lőtte a 84. percben.

Az európai gárdában, amely története első vb-meccsét játszotta, kezdőként kapott szerepet Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa, így vb-ken 1994 óta először lépett pályára olyan futballista, aki magyar klub alkalmazásában áll. Szombaton Argentína Iránnal, míg Bosznia-Hercegovina Nigériával találkozik a második fordulóban.

Argentína - Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)
F csoport, 1. forduló, Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 73 500 néző, v.: Joel Aguilar (szlovén)

gólszerző: Kolasinac (3., öngól), Messi (65.), illetve Ibisevic (84.) sárga lap: Rojo (25.), illetve Spahic (63.)

Argentína: Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Hugo Campagnaro (Fernando Gago, a szünetben), Ezequiel Garay, Marcos Rojo, Federico Fernández - Ángel Di María, Javier Mascherano, Maxi Rodríguez (Gonzalo Higuaín, a szünetben) - Lionel Messi, Sergio Agüero (Lucas Biglia, 87.)

Bosznia-Hercegovina: Asmir Begovic - Mensur Mujdza (Vedad Ibisevic, 69.), Emir Spahic, Ermin Bicakcic, Sead Kolasinac - Izet Hajrovic (Edin Visca, 71.), Muhamed Besic, Miralem Pjanic, Senad Lulic, Zvjezdan Misimovic (Haris Medunjanin, 74.) - Edin Dzeko.


I. félidő

3. perc:
Messi csavart középre egy bal oldali szabadrúgást, Rojo megcsúsztatta a labdát, amely így Kolasinacra pattant, onnan pedig a bal alsó sarokba (1-0).

II. félidő

65. perc:
Messi kapott labdát a bosnyák térfél közepén, egy kényszerítő után középre húzott, majd 17 méterről a jobb alsó sarok felé lőtt, a labda pedig a kapufáról pattant a hálóba (2-0).

84. perc: Pjanic indította Ibisevicet, aki nagyjából az ötös sarkáról elpasszolta a labdát Romero mellett, aki ugyan beleért a lövésbe, de a labdát csak lelassítani tudta (2-1).
Az argentinok lendületesen kezdtek, de mindez három percig tartott, amikor egy szerencsés öngóllal máris vezetést szereztek. Ezt követően elég enerváltan futballoztak a dél-amerikaiak és inkább a bosnyákok szórványos ellentámadásai jelentettek némi veszélyt, de gólt ők sem tudtak elérni. A második félidőben sem emelkedett a színvonal és az iram sem volt gyors, azonban Messi váratlan megindulása és találata meghozta a játékkedvét az argentinoknak, akik a hátralévő időben hiába támadtak többet és dolgoztak ki helyzeteket, mégis a bosnyákok szépítettek, de erejükből az egyenlítésre már nem futotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!