Sport

2012.01.26. 20:23

Vízilabda Eb: kikaptak a görögöktől, így a bronzért játszhatnak a nők

A magyar női vízilabda-válogatott a folytatásban a bronzéremért szállhat medencébe az eindhoveni Európa-bajnokságon, miután a csütörtöki elődöntőben 14-12-re kikapott a világbajnoki címvédő görög együttestől.

[namelink name="Merész András"] csapata végig hátrányban volt az első két negyed során, a harmadik játékrész végére azonban egyenlített (10-10), sőt, a záró felvonásban vezetett is. A hajrá ugyanakkor ismét a riválisé volt.

Az előző három Eb-n győztes orosz válogatott lesz a magyar együttes ellenfele a szombati bronzmeccsen a hollandiai Eindhovenben zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, miután az oroszok a második csütörtöki elődöntőben egy góllal maradtak alul az olaszokkal szemben.


Görögország–Magyarország 14–12 (4–2, 3–4, 3–4, 4–2)
Női vízilabda Európa-bajnokság, elődöntő, Eindhoven, 1500 néző. Vezette: Nenad Peris (horvát), Mark Levin (izraeli).

Gólszerzők: Rumpeszi 5, Antonaku, Cukala, Lioszi, Gerolimu 2–2, Pszuni 1, ill. Szücs G., Bujka 3–3, Drávucz, Keszthelyi 2–2, Antal, Tóth I. 1–1.

A másik elődöntőben: Olaszország–Oroszország. Az 5. helyért: Spanyolország–Hollandia 11–10.

[namelink name="Szremkó Krisztina"], világbajnok vízilabdázó: – A meccs elején a rutinosabb, összeszokottabb görögök ránk erőltették a játékukat, és ez egészen a második negyedig jól működött. Ekkor védekezést váltottunk, egyre jobban és eredményesebben támadtunk. Minden dicséretet megérdemel a válogatott, eddig nagyon jól szerepel az Eb-n, a kitűzött célt, az olimpiai selejtezős hely megszerzését elérte. Kiállítások? Tényleg nagy volt a különbség, de ez a védekezésünkből is adódott, a zónánk után emberfogásra tértünk át. A görög centereket nehezen tudtuk tartani, a zónánkat is jól játszották át. Én azonban eddig maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, nagyon ügyesek voltak.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!