Ország-világ

2014.03.13. 15:23

Fegyveresek támadtak meg egy bankot Kijevben

Mintegy negyven fegyveres hatolt be csütörtökre virradóra egy bank épületébe az ukrajnai főváros, Kijev központjában - írta az UNIAN ukrán hírügynökség a belügyi szervek tájékoztatására hivatkozva, a hatóságok előbb őrizetbe vették, majd elengedték őket.

A hírportálon található információ szerint az álarcos támadók különböző feszítőszerszámok segítségével behatoltak a bankba. A pénzintézet őrei bezárkóztak az egyik szolgálati helyiségben, és riasztotta a hatóságokat. A rendőrség különleges egysége, továbbá más szolgálatok emberei több órás szembenállást követően őrizetbe vették a behatolókat.

A tetteseknél Kalasnyikov géppisztolyokat, Szajga típusú vadászkarabélyokat, valamint kéttucatnyi Makarov típusú pisztolyt foglaltak le.

A bankrablókat a rendőrségre szállították. Az azonosításkor kiderült, hogy a bankba behatoló harmincnyolc fegyveres a Narni Harcosai elnevezésű szervezet tagjainak mondja magát. Részt vettek Kijev belvárosában, a Függetlenség terén zajló összecsapásokban a tüntetők és rohamrendőrök között, és a helyi sajtó többször is említést tett róluk.

A csapat egyik tagja azt állította, hogy a bankot őrizni érkeztek, míg egy másik azt mondta, hogy véletlenül került a bankba.

Címkék#Ukrajna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában