Ország-világ

2014.05.24. 09:56

Oszlanak az oroszok az ukrán határról

Az amerikai védelmi minisztérium észlelt némi orosz csapatkivonást az ukrán határ térségéből, és megfigyelhető más alakulatok készülődése is a távozásra.

Láttuk néhány egység távozását a határtól, valószínűleg az eredeti támaszpontjuk felé. Láttuk néhány másik alakulat előkészületeit az elvonulásra, de nem az összesét - mondta [namelink name="John Kirby"] egy washingtoni sajtótájékoztatón.

Ez az első eset, hogy az amerikai védelmi minisztérium hírszerzési adatok alapján megerősíti, hogy az orosz csapatok megkezdték a (részleges) visszavonulást az ukrán határnál elfoglalt pozíciókból. Washington többször is kérte Moszkvát, hogy a 40 ezer főre becsült csapatait vonja ki a határ térségéből, hogy csökkenjen a feszültség. Moszkvából azt a választ kapta, hogy hadgyakorlatok miatt vannak jelen a katonák a határvidéken.

[namelink name="Vlagyimir Putyin"] orosz államfő hétfőn adott utasítást Szergej Sojgu védelmi miniszternek arra, hogy rendelje el az Oroszország déli, valamint nyugati régióiban moszkvai közlés szerint előre eltervezett hadgyakorlaton részt vett csapatok visszatérését állandó állomáshelyükre, de a kivonulást eddig nyugati forrás nem erősítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában