Ország-világ

2014.10.29. 22:17

Zombor: több mint egymilliárd forint a várólisták csökkentésére

Ez az összeg valamivel több, mint háromezer beavatkozás finanszírozására lesz elegendő a tervezhető műtéteknél.

Az idén még több mint egymilliárd forintot fordít a kormány az egészségügyi várólisták további csökkentésére - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Duna tv-csatorna Közbeszéd című műsorában szerda este.

[namelink name="Zombor Gábor"] jelezte: ez az összeg valamivel több, mint háromezer beavatkozás finanszírozására lesz elegendő a tervezhető műtéteknél.

Az államtitkár megjegyezte ugyanakkor, hogy az előre tervezhető műtéteknél mindig lesznek várólisták.

A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy több mint tíz százalékkal csökkent a műtétekre várakozók száma az elmúlt négy hónapban. A legtöbben, mintegy 18 400-an szürkehályogműtétre várnak, 1100-zal kevesebben, mint négy hónapja. A sorban a második a térdprotézisműtét, amelyre mintegy 8800 beteget regisztráltak, ez több mint háromszázzal kevesebb, mint június végén. Nem sokkal marad el ettől a csípőprotézisre várakozók száma: 7326 beteg várja, hogy megoperálják, kevesebb a négy hónappal ezelőtti 7600-nál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában