Ország-világ

2014.12.02. 18:55

Még mindig nem találják az elsüllyedt dél-koreai hajó utasait

Több mint ötvenen tűntek el az elsüllyedt halászhajón.

Egy nappal a baleset után továbbra sem találják annak a dél-koreai halászhajónak a több mint ötven eltűnt utasát, amely az orosz Távol-Keleten, a Csukcs félsziget partjainál süllyedt el - jelentette az AP amerikai hírügynökség kedden.

A halászhajó elsüllyedéséről közép-európai idő szerint hétfő reggel szereztek tudomást az orosz hatóságok. A baleset a vonóháló felhúzása közben történt. Akkor került víz a hajótestbe, amely a vészjelzést követően percek alatt elsüllyedt.

A hajón 62 fő tartózkodott, közülük eddig nyolcat sikerült kimenteni. Egy férfi már halott volt, amikor a szerencsétlenül járt emberekre rátaláltak a segítségükre siető halászhajók. Az eltűntek között dél-koreaiak, indonéziaiak és más ázsiai országok állampolgárai is vannak.

Az eltűntek hozzátartozói a halászhajó tulajdonosát és kapitányát okolják a balesetért, azt állítva, hogy megkésve rendelték el a hajó kiürítését.

Az orosz parti őrség tájékoztatása szerint a Bering-tengernél elsüllyedt hajóról eltűnteket helikopterekkel és öt hajóval keresik, a mentést végzők feladatát azonban a sötétedés és a rendkívül rossz időjárási körülmények is nehezítik. A hatóságok kedden egy üres mentőcsónakra bukkantak a baleset helyszíne közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában