Szeged és környéke

2014.12.25. 09:36

Halászlét osztottak Szegeden

Több mint 300 adag halászlét osztott szét a rászorulók között az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány december 24-én Szegeden. A felajánlott étel kevesebb mint egy óra alatt elfogyott.

Delmagyar.hu

A szervezet 330 kupont ajánlott fel a rászorulóknak, amelyet több intézményen keresztül, illetve saját pályázat útján juttattak el nekik. Szeged Város Humán Közszolgáltatási Irodáján keresztül ötvenen kapott meghívót, a Szegedi Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő Központ segítségével pedig 180 főt láttak vendégül. A fennmaradó 100 adag halászléjegyet pedig az alapítványhoz kérvénnyel fordulók között osztották szét.

Már az akció kezdetekor is hosszú sor állt az alapítvány egyik szociális étterme, a Kapocs Ételbár előtt, így nem volt meglepő, hogy egy óra alatt elfogytak a felajánlott adagok.


[namelink name="Rovó Richárd"] Egy Ebéd Egy Esély alapítója elmondta: nagyon sok család nem tud önerőből halászlét tenni az ünnepi asztalra, ezért tartották fontosnak, hogy segítsenek. Emellett a segítségnyújtás fontosságára, valamint az egyre több éhezőre igyekeztek felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!