Ország-világ

2014.10.11. 19:26

Önként csatlakoztak az osztrák tinilányok az Iszlám Államhoz

A szüleiknek azt az üzenetet hagyták hátra, hogy elmentek Allahot szolgálni, és meghalni érte. Már bánják az egészet, mert állítólag hozzáadták őket csecsen terroristákhoz, és mindketten terhesek.

444.hu

Áprilisban két bosnyák származású osztrák lány, a 16 éves Samra Kesinovic és a 15 éves Sabina Selimovic eltűnt Bécsből, ahol felnőttek. Szíriába mentek, hogy csatlakozzanak az ISIS (ma már IS, azaz Iszlám Állam) dzsihádista harcosaihoz. A szüleiknek azt az üzenetet hagyták hátra, hogy ne keressék őket, elmentek Allahot szolgálni, és meghalni érte - írja a Daily Mailre hivatkozva a 444.hu.


Az interneten bukkantak fel újra, fegyverekkel és katonákkal pózoltak a fotókon. Azonban már bánják az egészet, mert állítólag hozzáadták őket csecsen terroristákhoz, és mindketten terhesek is.

A rendőrség szerint a dzsihádisták kezelik a Facebook-oldalukat, és a lányokat kirakatfigurákként használva toboroztak még több hívőt.

A lányok egyik fotója, amit eltűnésük után posztoltak.

A lányok egyik fotója, amit eltűnésük után posztoltak.
A lányok állítólag kapcsolatba léptek az osztrák nyomozókkal és vissza szeretnének jönni. Karl-Heinz Grundboeck belügyminisztériumi szóvivő szerint azonban amiatt, ahogyan elmentek, gyakorlatilag lehetetlen visszatérniük.

Címkék#Ausztria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában