Megújult a vásárhelyi Szabadság tér

Hódmezővásárhely - – Olyan projektnek értünk a végére, amely 2009-ben kezdődött, és felzárkóztatott egy leszakadt városrészt – mondta szombaton sajtótájékoztatón, a Szent István Városrehabilitációs Program záróeseménye előtt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Munkatársunktól

Nemcsak a városrész lakásai újultak meg: a környéken lévő iskolák – Szent István, Liszt –, az óvoda, a piaccsarnok, a városi stadion és a katolikus plébánia is. Az említett beruházásokra 1,88 milliárdot költött Hódmezővásárhely, jelentős uniós és állami támogatással. 6 Szabadság téri társasház homlokzati felújítása, hőszigetelése, nyílászárócseréje valósult meg, ez 210 lakást érintett, amelyből 108 önkormányzati. A város 125 millió forintot adott a régi gázkészülékek, bojlerek cseréjére, az elektromos hálózat és a fűtési rendszer korszerűsítésére. Megújult a tér, a parkolók, járdák díszburkolatot kaptak, új hulladékgyűjtőket, padokat, ivókutakat, sakk- és piknikasztalokat helyeztek ki, játszóteret létesítettek, kamerarendszert építettek ki.

Sakkasztalokat is elhelyeztek a megújult téren. Fotó: Imre Péter

Sakkasztalokat is elhelyeztek a megújult téren. Fotó: Imre Péter
– Élhető városrésszé lett, közösségi és kulturális centrummá is vált a Szabadság tér, főként a Szent István Általános Iskola pincéjében kialakított közösségi háznak köszönhetően – mondta [namelink name="Almási István"] polgármester. A városrész települési képviselője, [namelink name="Grezsa István"] azt emelte ki, hogy a Szent István tér és környéke második városközponttá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!