Helyi sport

2015.07.23. 18:27

Kvangdzsui kaland szegediekkel

A magyar női kosárlabda-válogatott nyolcadik helyen végzett a kvangdzsui Universiadén, az egyetemisták és főiskolások világeseményén. Az eseményen Martonosi Zita játékosként, Domokos Mihály a válogatott csapatvezetőjeként képviselte a Szeged KE-t.

Munkatársunktól

– A 16-os mezőnyt négy négyes csoportra osztották, mi a sajátunkban másodikok lettünk, így jutottunk a negyeddöntőbe. A csoportkörben előbb Kanadától kaptunk ki kétszeri hosszabbítás után, majd legyőztük Mozambikot és a házigazda Dél-Koreát is. A nyolc között az Egyesült Államokkal találkoztunk: az első félidőben egyenrangú ellenfelük voltunk, utána kijött a különbség – fogalmazott Domokos, aki elégedett volt a nyolcadik hellyel. Rutinos csapatvezetőnek számított, hiszen két éve, Kazanyban is ő látta el ezt a feladatot.

Domokos Mihály, Martonosi Zita és a dél-koreai időjárás. Fotó: DM

Domokos Mihály, Martonosi Zita és a dél-koreai időjárás. Fotó: DM
– Az, hogy Martonosi Zita is bekerült a keretbe, nagy elismerés a klubunknak. Zita ráadásul jól is játszott, a kanadaiak ellen az ő pontjai kellettek a hosszabbítás kiharcolásához, de a többi meccsen is eredményes volt. Számomra pedig nagy megtiszteltetést jelentett, hogy az SZTE JGYPK Testnevelés és Sporttudományi Intézetének helyettes vezetőjeként ismét felkértek a csapatvezetői posztra – tette hozzá Domokos Mihály.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában