Ország-világ

2015.07.23. 18:32

Halálba ugrott a 23 éves bungee jumpingoló lány

A brit fiatal az ugrást követően nekicsapódott a Puente Tablate nevű spanyol völgyhíd egyik kőpillérének.

Továbbra sem lehet tudni, hogy gondatlanság vagy baleset vezetett-e egy 23 éves brit turista halálához bungee jumping ugrás közben a dél-spanyolországi Granada közelében két napja.

A Canal Sur nevű televíziós csatorna értesülése szerint a nyomozás során először a kötelet vizsgálják meg, amellyel a fiatal nő leugrott a hídról.

Úgy tudni, hogy a kötélen nem találtak semmilyen törést vagy szakadást, vagyis első ránézésre a minőségével nem volt gond, de megvizsgálják azt is, hogy a rugalmassága is megfelel-e az előírásoknak.

Az ugrást szervező, extrém sportokra szakosodott cég azt állítja: ők betartották a szabályokat, és minden felszerelést megfelelően ellenőriztek az ugrás előtt.

A tragédia kedden délután történt. A bungee jumpingra jelentkezőket szervezett keretek között vitték a Puente Tablate nevű völgyhídhoz. A fiatal nő az ugrást követően nekicsapódott a híd egyik kőpillérének és meghalt.

A szemtanúk között ott volt a nagynénje, akihez vakációzni érkezett Spanyolországba. A nő azt mondta: úgy látta, hogy túl hosszú volt a kötél, amellyel a lányt rögzítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában