Jegyzet

2014.09.23. 22:05

Joób titka

JEGYZET - ˝Az élet néha rácáfol a statisztikára.˝

Szabó Imre

Egyre kevesebb a gyerek. Az egyke, sőt egyre inkább az egy se a gyakori, a legfrissebb statisztikai átlag 1,34. Amikor ennek okait kutatják a téma szakértői, a felmérésekből az tűnik ki, és nem csak Magyarországon, hogy a legtöbben úgy vélik, kényelmesebb élet, több lehetőség, könnyebb érvényesülés jut osztályrészül annak, akinek nem kell mindenen osztoznia a testvéreivel. A szülők aggodalmait fokozza a gyermekvállalásból olykor szükségszerűen következő anyagi bizonytalanság, no meg a közvélekedés: a gyermeknevelés az örömök mellett megannyi nyűggel, gonddal, bajjal jár.

Ez utóbbiakról azonban nemigen hallani Joób Mártontól és feleségétől, pedig nemrégiben megszületett hetedik csemetéjük, Melodi. Vajon mi a titkuk? Ezt egyszerűen megválaszolni aligha lehet, de néhány tényezőnek biztosan szerepe van benne. Ilyen például, hogy mindketten eleve sok csemetét szerettek volna, hogy a család számukra az első pillanattól a legfontosabb érték, és hogy a precíz szervezést igénylő mindennapokban is van idejük, erejük odafigyelni egymásra. Az élet – és ezt jó látni – néha rácáfol a statisztikára és a mindent eluraló aggodalmakra. A korábban háromszoros világbajnok kenusként, nemrégiben pedig újszegedi városatyaként bemutatott Joób Márton, úgy tűnik, csak akkor lenne még boldogabb, ha születne még egy gyermeke.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!