Foci Eb 2012

2012.05.09. 16:02

Puyol: lehetetlen, hogy felépüljek az Eb-rajtig

EURO 2012 - Puyol szerint lehetetlen, hogy felépüljön az Európa-bajnokságra.

MTI

A térdműtét előtt álló Carles Puyol szerint lehetetlen, hogy felépüljön a labdarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, így aztán biztosra vehető, hogy kihagyja a lengyel-ukrán közös rendezésű tornát.

A címvédő spanyol válogatott alapembere szombaton, az Espanyol elleni bajnokin sérült meg, és kedden jelentették be, hogy szombaton megoperálják, felépülése pedig legalább hat hetet vesz igénybe.


"Szerintem lehetetlen, hogy ott legyek a rajnál. Egy ilyen műtét után még van felépülési időszak is. Úgy vélem, hogy aki jobb formában van, annak kell utaznia az Eb-re" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az FC Barcelona csapatkapitánya.

A 34 esztendős Puyol eddig 99-szer szerepelt a spanyol nemzeti csapatban. A címvédő június 10-én, az olaszok ellen kezdi meg az Európa-bajnoki küzdelmeket.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány szerint óriási veszteség, hogy a hátvéd kidőlt a sorból, és vélhetően Gerard Pique-t, illetve Sergio Ramost szerepelteti majd a két belső védő posztján. Mellettük még az Athletic Bilbaót erősítő Javi Martinez jöhet szóba a védelem tengelyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!