Makó és környéke

2012.05.21. 21:26

Abonyi Henrik nem pályázik újból a JAG igazgatói posztjára

Nem indul a megismételt eljárásban a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjáért Abonyi Henrik kiskunmajsai Fidesz–KDNP-s alpolgármester. A politikus az első kiírásra beadta pályázatát, akkor az iskola közösségei egyöntetűen a jelenlegi, 17 éve hivatalban lévő Rója Istvánt támogatták.

Bakos András

„Megnyugtatom: most nem adtam be pályázatot" – válaszolta tegnap az újságírói kérdésre [namelink name="Abonyi Henrik"], Kiskunmajsa Fidesz–KDNP-s alpolgármestere. Az irónia valószínűleg annak a felfokozott kíváncsiságnak szólt, amely a Bács-Kiskun megyében ismert politikus fellépését övezte eddig Makó-szerte. Róla ugyanis korábban annak kapcsán írtak az újságok, hogy internetes közösségi oldalán nem szalonképes megjegyzések szerepeltek diákokkal kapcsolatban. Ő azt mondta, ezeket a bejegyzéseket nem ő írta, feljelentést tett a rendőrségen az oldal feltörése miatt. Indulásának hírére sokan eldöntöttnek vélték, hogy ő lesz a befutó, hiszen kormánypárti, és mi másért jelentkezne ide olyan messziről, ha nem lenne biztos a dolgában.

Még a hivatalos határidő lejárta, február 24-e előtt adta be pályázatát a makói intézmény élére, amikor a Csongrád Megyei Önkormányzattól a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központhoz került összes középiskola élére egy időben kerestek vezetőket. A 9 helyre 13-an pályáztak akkor, de egy nappal azelőtt, hogy az eredményt ki kellett volna hirdetni, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eredménytelennek nyilvánította a pályáztatást. A törvény szerint szakértőkből álló bizottság javaslata nyomán a nemzetierőforrás-miniszter választ a pályázók közül, de előtte megkérdezik az iskola közösségeit is. Az első körben a makói gimnáziumban az alkalmazotti értekezleten 100 százalék szavazott Rója Istvánra, az eddigi, 17 éve hivatalban lévő vezetőre, akit eddig a szocialista többségű város- és megyevezetés, majd a jobboldali irányítású megyei közgyűlés is támogatott.

A pályáztatási eljárás újra kezdődött, a jelentkezési határidő május 18-án, pénteken járt le. Korábban szerettük volna megtudni Abonyi Henriktől, hogyan képzeli el a makói munkát, ide költözik-e, de akkor azt felelte, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Később arra voltunk kíváncsiak, újból pályázik-e, de ezt a kérdést akkor nem tartotta aktuálisnak. Most, miután közölte, hogy nem pályázott újból, azt mondta, döntésének indokát nem szeretné megosztani a nyilvánossággal. [namelink name="Rója István"] viszont ismét pályázott – bár néhány kollégáját tegnap azzal sokkolta, hogy érdeklődésükre komoly arccal visszakérdezett: hű, tényleg, ugye még nem járt le a határidő?

Hétfőig az ő egyetlen pályázatáról tudott a tantestület – bár ha valaki pénteken postára adta jelentkezését, még az is versenyben van.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!