Szentes és környéke

2013.07.22. 19:54

Község marad Fábiánsebestyén

Fábiánsebestyén - Idén biztosan nem lesz város Fábiánsebestyénből, derült ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tájékoztatásából.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

2013-ban 23 község nyújtotta be kérelmét a tárcához. Megírtuk: Csongrád megyében csak a valamivel több mint 2000 lakosú, Szentessel szomszédos település próbálkozott. Összesen nyolc falu járt sikerrel, a Dél-Alföldön például a Szolnok megyei Besenyszög és Fegyvernek, valamint a Békés megyei Kondoros. A legkisebb újdonsült város a 2400 lelkes Vas megyei Jánosháza. „Bár a Fábinásebestyén által megkezdett fejlesztések iránya példaértékű, a község jelenleg nem felel meg az önkormányzati törvényben meghatározott kritériumnak, fejlettségi szintje nem éri el az átlagos városi szintet" – fogalmazott a sajtóosztály. A leveleinkre, amelyekben azt tudakoltuk, hogy mit szólnak a döntéshez, illetve hogy legközelebb is pályáznak-e, a község vezetése nem válaszolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!