Szeged és környéke

2013.08.18. 20:44

Madarak a Marson

Szeged - A világ minden tájáról érkezett díszmadarak népesítik be néhány napra a szegedi Mars téren lévő Gábor Dénes szakközépiskola udvarát és tornacsarnokát.

Arany T. János

A 48. alkalommal megrendezett madárkiállításra papagájok, kanárik és pintyek mellett egzotikus díszgalambokat is hoztak a tenyésztők. [namelink name="Soós Gábor"], a Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H-21 Egyesületének új elnöke elmondta, az udvaron kiállított madarakat meg is vásárolhatják az érdeklődők. Az egyik Kiskunmajsáról érkezett tenyésztő 150 ezer forintért kínálta jákópapagáját.

A kiállítás legnépszerűbb madarai a hatalmas arapapagájok, amelyek közé alkalmanként a látogatók is bemehetnek. A korábbi elnök, [namelink name="Dudás János"] szerint a kisméretű, kisebb értékű madarak is a család kedvencei lehetnek, nemcsak a nagy értékű, különleges szárnyasok. A kézzel nevelt, kézhez szoktatott, szelíd papagájokat pedig akár a látogatók kezére ültetik gazdáik.

A hódmezővásárhelyi Lakó Margit, szelíd nimfapapagája Deák Vivien kezén pihen. Fotó: Schmidt Andrea

A hódmezővásárhelyi Lakó Margit, szelíd nimfapapagája Deák Vivien kezén pihen.
Fotó: Schmidt Andrea

Ottjártunkkor három törpepapagáj szökése színesítette a kiállítást. A tornaterem magasan lévő ablakperemére lepihent kis állatokat csak este, naplemente után fogták el a szervezők.

A rendezvényen megemlékeznek az egyik napokban elhunyt alapító tag, Vas Sándor Siroki-díjas tenyésztőről is. A kiállítás hétfő délután hatig, augusztus 20-án, kedden pedig délután két óráig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!