Bulvár, celeb

2013.05.07. 17:59

Szerzői jog megsértése miatt perelik Justin Biebert és Ushert

Szerzői jog megsértése miatt indítottak keresetet Justin Bieber és mentora, az ríníb énekes Usher ellen: a tízmillió dolláros kártérítési kereset tárgya a kanadai popénekes egyik 2010-es slágere.

MTI

Az ríníb énekes Devin Copeland, művésznevén De Rico és a dalszerző Mareio Overton a múlt héten nyújtották be keresetüket a virginiai kerületi bíróságon, azt állítva, hogy ők a szerzői a Justin Bieber előadásában híressé vált Somebody to Love című számnak. Az ifjú énekes 2010-ben jelentette meg a dalt, amelyen Usher is közreműködött. A szám a 15. helyig jutott az amerikai Billboard listán.

Copeland és Overton azt állítják, hogy a Somebody to Love címében, ütemjelzésében és alapritmusában megegyezik, míg szövegében és akkordjaiban hasonlít saját szerzeményükhöz. Bieber slágerének szerzőjeként maga az ifjú énekes, a dalszerző Heather Bright és a Stereotypes nevű produkciós cég van feltüntetve. Bieber és Usher jogi képviselői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre.

A kereset szerint Ushernek 2009-ben mutatták meg a Somebody to Love című számot és az énekes édesanyja, aki időnként fia menedzsereként tevékenykedik, arra kérte Copelandet, hogy készítsen új hangfelvételt és turnézzon együtt Usherrel. Copeland szerint miután nem kapott visszajelzést Ushertől, nemsokára a rádióban hallotta vissza saját dalát, Bieber előadásában.

A dalt eredetileg demóként vették fel Usher 2010-es Raymond v. Raymond című albumához. A számot később Bieber kapta meg, mentora pedig háttérénekesként működött közre. A kereset 19 alperest nevez meg, köztük a Vivendi francia médiakonglomerátum leányvállalataként működő Universal Music Corp. kiadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!