Ország-világ

2014.08.22. 11:48

Lopott árammal működött az illegális gáztöltő állomás

A Piliscséven talált berendezésnek hangszigetelt teret készítettek, hogy működése észrevétlen legyen.

Lopott gázzal és lopott árammal működő illegális gáztöltő állomást számoltak fel Piliscséven a NAV pénzügyőrei. A sűrített földgázzal gázüzemű autóit működtette a tulajdonos - tájékoztatott a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken.

Rozs Viktor osztályvezető közölte: egy családi ház garázsa mögötti helyiségben hét, egyenként 140 literes, magasnyomású acéltartályt találtak egymással összekötve, amelyekbe ipari kompresszorral sűrítették a gázt.

A berendezésnek hangszigetelt teret készítettek, hogy működése észrevétlen legyen. A rendszert szakember készíthette, mivel sem a berendezés, sem az összeállításához felhasznált anyagok nem jelentettek a környezetre közvetlen veszélyt.

Az ingatlanon nem volt gázmérő berendezés, mert azt korábban - az ügyfél kérésére - a szolgáltató leszerelte, hanem lopták a földgázt.

Az ellenőrzés közben kiderült, hogy nemcsak a gázt, hanem az áramot is lopták a berendezés működtetéséhez. A pénzügyőrök illegális adóraktári tevékenység miatt indítottak eljárást.

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában