Spórolás

2013.01.28. 17:52

A síruhát vegyük meg tavasszal, a kempingsátrat ősszel

Falaky Zoltánné kifogyhatatlan az ötletekből

Fizetés készpénzzel: a kártyán nem látszik hó közepén, hogy már alig van rajta (netbankon persze, de a kártyán nem). Kártyával könnyebb elcsábulni, mert a kártya rövid időre átadása nem okoz olyan fájdalmat (az erre hajlamosaknál :) ), mint a készpénz kiadása. Az ember evolúciósan vonzódik a tárgyakhoz, a készpénztől nehezebben válik meg. Végül, a havonta érkező bevételt készpénz formájában lehet heti borítékokba tenni (a kiadások heti ritmusban jelentkeznek). Mindez segít a beosztásban. Ezért költünk kevesebbet készpénzzel. Ehhez képest a kamatveszteség nem számottevő.

Más szezonban vásárolni: A síruhát vegyük meg tavasszal, a kempingsátrat ősszel, így rengeteg pénzt takaríthatunk meg. Szezon végén ugyanis általában nagy kiárusításokat tartanak, amikor olcsóbban juthatunk a termékekhez.

Gyógyszerek: A gyógyszertárban érdeklődjön olyan termékek iránt, amelyek ugyanolyan hatóanyaggal rendelkeznek, ám mégis a felírtnál jóval olcsóbbak.

Tűzhely: Gyorsfőző kuktában hamarabb megpuhulnak az ételek.

Vízkő: A makacs lerakódás a gépek energiaszükségletét 50 százalékkal is képes megemelni, mert a hőszálon egy szigetelő réteg keletkezik. /Ecettel hamar orvosolható/

Porszívó: Egy pár reggeli morzsa miatt ne nyúljon egyből a porszívóért. A jó öreg kézi seprű nem zabálja az áramot, és éppolyan jó szolgálatokat tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!