Helyi gazdaság

2014.08.21. 14:23

Horvátországban is van már IKEA

Az IKEA új zágrábi üzlete 350 embernek ad állást.

Ivo Josipovic horvát elnök és az IKEA képviselői faültetéssel ünnepelték meg Zágrábban az első horvátországi IKEA üzlet megnyitását. A horvát elnök szerint ez egy fontos nap, mert a 100 millió euró értékű beruházás az egyik legnagyobb befektetés az országban.

Ivo Josipovic szerint az üzlet megnyitása üzenet minden befektető számára, hogy szívesen látják őket Horvátországban. Az elnök reményét fejezte ki, hogy az együttműködés jegyében az IKEA üzletében horvát készítésű termékeket is lehet majd kapni.

A megnyitó ünnepségen résztvevő Branko Grcic horvát miniszterelnök-helyettes szerint ez a beruházás jó jel a gazdasági növekedés szempontjából. Az IKEA új zágrábi üzlete 350 embernek ad állást.

A miniszterelnök-helyettes szerint a kormány segítette a befektetői környezet javítását, de mikor megkérdezték tőle, hogy miért tartott több mint öt évet az üzlet megnyitása, csak annyit válaszolt, hogy van, ahol még többet kellett várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában