Helyi időjárás

2014.11.27. 16:17

Szükség lehet a hólapátra a hétvégén

A leghidegebb órákban továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

November utolsó hétvégéjén többfelé várható eső, északkeleten akár havas eső, havazás is lehet. A leghidegebb órákban továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de néhol nappal sem lesz plusz 1 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, csak rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható eső, eleinte északkeleten havas eső, havazás is lehet. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 7 fok között alakul.

Havat lapátol egy nő a háza előtti járdán a New Jersey állambeli Newtonban 2014. november 26-án. (MTI/AP/The New Jersey Herald/Daniel Freel)

Havat lapátol egy nő a háza előtti járdán a New Jersey állambeli Newtonban november 26-án. Nálunk ennyi hó még nem lesz.
Fotó: MTI/AP/The New Jersey Herald/Daniel Freel

Szombaton párás lesz a levegő, az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd is képződhet. Napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten, délnyugaton rövidebb időre a nap is kisüthet. Több helyen fordulhat elő kisebb eső. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten azonban ennél kissé hidegebb is lehet. Nappal plusz 3-8 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóra is párás, ködös lehet az idő. Nappal többnyire borult lesz az ég, napsütés inkább csak az északkeleti határvidéken lehet. A nap első felében még csak kevesebb csapadék várható, majd délutántól délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna éri el az országot. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű, északkeleten azonban ennél kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan plusz 2 és 7 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában