Szeged és környéke

2014.03.30. 21:31

Nem beszél helyesen a hangosbemondó

Szeged - Kértem már az SZKT-t, hogy a megállók nevét úgy mondják be a villamoson, „a Dugonics tér", „az Anna-kút" következik, mert ez nyelvtanilag így helyes - panaszolta nyugdíjas olvasónk.

Munkatársunktól

Egy darabig így is ment, de nemrég visszaállították névelő nélküli változatra. Nem értem, miért – panaszolta nyugdíjas olvasónk. – Gyakran előfordul, hogy nem működik a belső hangosbemondó a 3-as és a 4-es vonalon. Felirat nem mutatja, hogy melyik járatról van szó. Ez a közös szakaszon nem is baj, de a Dugonics tér után probléma, ha nem Kecskés vagy éppen a Fonógyári út felé akarok menni. Felszálláskor nem mindenki figyeli a József Attila sugárúton, milyen számú villamosra szállt, utána meg összekeveredik a világ.

A Szegedi Közlekedési Kft. marketing- és PR-főmunkatársa, [namelink name="Török Mónika"] reagált: új utastájékoztatási rendszert vezettek be a társaság járművein, megállóhelyein. A rendszer finomhangolása folyamatban van, a problémákat igyekeznek mihamarabb orvosolni. Az utasok megértő türelmét addig is köszönik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!