Autó

2014.10.26. 08:14

Beszállna a Forma 1-be az Audi?

Sajtóértesülések szerint 2016-ban belépne a Forma-1-be a német Audi, ráadásul egyből egy sztárral, Fernando Alonsóval kezdenének.

A lépést állítólag az Audi tulajdonosa, a Volkswagen-konszern erősíti, amelynek nyomására a márka a Német Túraautó-bajnokságot (DTM) és a Le Mans-i 24 órás versenyt is feladná, hogy minden erejével az elitkategóriára tudjon fókuszálni - írja az Index.

Az Audi már korábban is tervezte, hogy beszálljon az F1-be, 2013-ban nem is voltak messze ettől, az ő nyomásukra erőltette az FIA a négyhengeres turbómotorokat, ám amikor végül kiszálltak a projektből, az FIA a hathengeres verzió mellett döntött.

Az Autoexpress belső informáicókból viszont úgy tudja, hogy a Volkswagennél már az év eleje óta dolgoznak egy, az idén bemutatkozott 1,6 literes V6-os F1-motoron, melyet az Audi készít.

Ugyancsak ők vélik úgy, hogy míg a motort saját maguknak fejlesztenék, a terv szerint egy már létező csapatot vásárolnának meg. A két fő célpont vagy maga a Red Bull Racing, vagy annak fiókcsapata, a Toro Rosso, vagyis nem apróznák el már az elején sem.

A versenyzők közül egyértelműen Fernando Alonso a fő célpontjuk, aki továbbra sem nevezte meg, hogy hol folytatná a Ferrari után. Amennyiben 2016-ban valóban csatlakozna az Audi az F1-hez, a második világháború előtti korszak nagy párharca éledhetne újjá a Mercedesszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!