Makó és környéke

2014.06.16. 21:24

Tündér, az albínó csacsi

Csanádpalota - Csodájára járnak a környékbeliek, még a helyi iskolából is jött egy csoport megnézni: a csanádpalotai Szikszai István városszéli tanyáján albínó csacsi született.

Szabó Imre

A szeme kék, a szőre most krémszínű, de mint hallottuk, ez világrajövetele óta változott – először hófehér volt, később sárgásszürke. A születése sem mindennapi volt. Gazdája elmesélte, szó szerint burokban született, úgy kellett kiszabadítani, megmenteni az életét. A magzatburkot puszta kézzel szakította le róla. A különleges kiscsikó édesanyja, Lüszi egyébként 2 esztendős, most ellett először.

A barátságos Tündér és gazdája, Szikszai István. Fotó: Szabó Imre

A barátságos Tündér és gazdája, Szikszai István. Fotó: Szabó Imre
[namelink name="Szikszai István"] ötödik generációs juhászdinasztia tagja, és a juhászoknak mindig van szamaruk. Életében eddig több mint 40-et tartott, most is van neki néhány, ilyen különlegeset azonban nem látott. Mi több, az állatorvos sem, aki éppen ezért először abban sem volt biztos, hogy a kis jószág valóban albínó. Egy biztos: a Tündér névre hallgató csacsi, noha csupán pár napos, nagyon kezes, barátságos. A tanyán fog élni, eladni biztosan nem fogják, már csak azért sem, mert a legkisebb unoka amint meglátta, egyből bejelentette: ez bizony az övé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!