Szeged és környéke

2014.06.16. 21:38

Déli Apró: a vidék első hirdetőújságja

Szeged – 1989-ben egyetlen hirdetőújság létezett Magyarországon, a fővárosi Expressz. Szegeden a Délmagyarország napilapban vettek fel hirdetéseket, de olyan sokan szerettek volna hirdetni, hogy a feladása után hatvan napig kellett várni a megjelenésére - mondta Kormányos István, a Déli Apró alapítója.

Munkatársunktól

- Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy szükség van egy tisztán apróhirdetéseket közlő újságra a városban – mondta [namelink name="Kormányos István"], a Déli Apró alapítója. Az első szám 1989. június 17-én látott napvilágot négy A4-es oldalon. Az ára 2 forint volt.

– Mivel nem szerettem hosszasan böngészni a hirdetések között, olyan újságot szerettem volna létrehozni, amelyben egy-két perc alatt rátalálhatok a keresett szolgáltatásra, tárgyra, ingatlanra. Ezért a Déli Apróban nagyon sok rovatot hoztam létre, benne ábécésorrendbe szedve a hirdetéseket. Az Expressz mintájára olcsó újságot akartam, amelyben a hirdetésekért kell fizetni, viszont a kiadvány ingyenes. A Déli Apró indulását követően nem sokkal jelent meg egy új, ingyenes kiadvány a piacon. Ekkor gondoltam úgy, hogy váltani kell. Megemeltem a Déli Apró árát 13 forint 70 fillére, ám a hirdetések feladásáért nem kellett fizetni. A példányszám néhány hónap alatt 12 ezerre emelkedett – mesélte Kormányos István. A postai terjesztés elégtelensége miatt elhatározta, hogy saját terjesztői hálózatot épít ki, amelyben először maga vitte el a lapot élelmiszerboltokba és olyan helyekre, ahol tudta, hogy sok ember megfordul.

Kormányos István, a Déli Apró alapítója először maga vitte el a lapot élelmiszerboltokba és olyan helyekre, ahol tudta, hogy sok ember megfordul. Fotó: Frank Yvette

Kormányos István, a Déli Apró alapítója először maga vitte el a lapot élelmiszerboltokba és olyan helyekre, ahol tudta, hogy sok ember megfordul. Fotó: Frank Yvette
– Küzdelmes évek voltak. Sok dolgozó fordult meg kezdetben nálunk, de pár év alatt kialakult egy olyan csapat, akik közül többen 20 éve dolgoznak „az apró"-nál. Hogy a soktucatnyi konkurens mellett a Déli Apró talpon tudott maradni e kemény piacon, nekik is köszönhetem, mert megértették azt az általam fontosnak tartott gondolkodásmódot, ami miatt megszerettek bennünket hirdetők és olvasók – mondta az alapító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!