Ország-világ

2014.03.19. 15:37

Gál Kingát az Év Képviselőjévé választotta az Európai Parlament Magazin

Kimagasló munkájuk alapján 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra.

MTI

[namelink name="Gál Kinga"] fideszes európai parlamenti képviselőt az Év Képviselőjévé választotta az Európai Parlament Magazin az alapvető szabadságjogok kategóriájában - közölte szerdán a magyar néppárti EU-delegáció.

Az EP-magazin szervezésében immáron tizedik alkalommal rendezték meg a megméretést. Kimagasló munkájuk alapján 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták.

Ebben az évben alapjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő versengett egy finn néppárti, valamint egy bolgár liberális képviselővel. A verseny nyerteseinek kihirdetésére és díjátadó ünnepségre kedd este került sor a brüsszeli Concert Noble központban.

Gál Kinga a díjátadást követő ünnepségen kiemelte: számára azért is különösen értékes a képviselő kollégák bizalma, mert egy fideszes magyar képviselőre leadott szavazataik "cáfolják a Magyarország elleni méltatlan vádakat, és bizonyítják a Fidesz európaiságát és európai elismertségét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában