Hivatali épületeket újítanak fel

Hódmezővásárhely - A Hódmezővásárhelyi Városi Televízió egykori, Ady Endre utcai épületének felújítására a Csongrád Megyei Kormányhivatal írt ki közbeszerzést.

Munkatársunktól

Ez tartalmazta az energetikai korszerűsítést a homlokzat hőszigetelésével, a nyílászárók cseréjével, a lapos tető hő- és vízszigetelésének javításával, a fényforrások cseréjével és a gépészeti berendezések felújításával. A KEOP-forrásból megvalósuló beruházás becsült költsége 72 millió forint.

A kivitelezés február 17-én, a munkaterület átadásával kezdődött, 180 napos a határidő. A munkálatokkal megfelelő ütemben haladnak – tudtuk meg a megyei kormányhivataltól –, legyártották az új nyílászárókat, kész a homlokzat hőszigetelése, a tetőt a szakemberek előkészítették a felújításra, amelyen szellőzőket is elhelyeznek. A teljes fűtéskorszerűsítés miatt hűtő-fűtő rendszert telepítenek az épületbe, amelybe a járási hivatal költözik majd be.

Szintén a kormányhivatal írt ki közbeszerzést a Petőfi utca 6. szám alatti épületre, ahol ugyancsak az energetikai korszerűsítés történik meg, a VTV-nél már említett elemekkel. A beruházás 144 millió forintból valósul meg, a munkaterületet január 26-án adták át.

Azóta megtörtént a nyílászárók cseréje, felkerültek a hőszigetelő elemek a falra, már csak a téglaburkolat hiányzik. Ennél az épületnél a falak jelentős vizesedése miatt alászigetelést, víztelenítést hajtottak végre, illetve kicserélik a kazánt. A Petőfi utcán, a munkák végeztével, továbbra is a földhivatal kap majd helyet – közölték a megyei kormányhivatalnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!